Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Tagiatele z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na szybką rybę z puszki

Tagiatele z tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagiatele z tuńczykiem

 

Sposób przygotowania:

Tagiatele z tuńczykiem
Jeżeli ktoś używa czosnku obieramy go siekamy i wrzucamy na patelnie. Tuńczyka odcedzamy i wrzucamy na gorącą patelnie. Smarzymy aż mięso nabierze jasnoróżowego koloru. Oliwki pozbywamy pestek kroimy w kosteczkę i wrzucamy na paletnie do ryny. Całość doprawiamy przyprawami zaczynając od tych zielonych czyli rozmarynu i pietruszkę chwilę smarzymy. Dodajemy sól i pieprz i zalewamy śmietaną. Następnie dodajemy ugotowany al dente makaron. Na koniec dodajemy żółty ser całość mieszamy. Smacznego!
Tagiatele z tuńczykiem
Tyńczyka odcedzamy z soku w której był w puszce
Tagiatele z tuńczykiem
Oliwki tniemy na koawałeczki i dodajemy do tuńczyka
Tagiatele z tuńczykiem
Tuńczyka i oliwki smażymy razem na patelni
Tagiatele z tuńczykiem
Do ryby i przypraw dodajemy śmietanę i mieszkamy