Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Tagliatelle z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Tagliatelle z indykiem

Tagliatelle z indykiem

Składniki:

Tagliatelle z indykiem

 

  • 30 dag makaronu tagliatelle
  • 20 dag mielonego mięsa z indyka
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 1 papryka, pokrojona w paski
  • 1 pomidor bez skórki, pokrojony
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżeczki sosu chili
  • 1 łyżka keczupu
  • sól pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z indykiem

Makaron gotujemy al dente. W woku smażymy cebulę, paprykę i czosnek, dodajemy indyka, chwilę smażymy, następnie dodajemy sos chili i sojowy, keczup. Wrzucamy makaron do sosu i mieszamy.