Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gulasz drobiowy z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny i aromatyczny gulasz z kurczaka.

Gulasz drobiowy z ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz drobiowy z ryżem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy z ryżem
Piersi z kurczaka pokroić w paski, oprószyć solą, papryką ostrą, słodką i pieprzem, odstawić do lodówki. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka, a następnie dodać czosnek i cebulę. Smażyć kilka minut. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i podgotować kilka minut w niewielkiej ilości wody. Mięso zalać bulionem, tak, aby zakryło jego powierzchnię i gotować kilka minut. Następnie dodać odcedzone ogórki, wodę z ogórków i koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku. Mąkę wymieszać ze śmietaną i zagęścić sos, podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Gulasz drobiowy z ryżem
Kurczaka pokroić w paski i oprószyć przyprawami.
Gulasz drobiowy z ryżem
Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, mieszając.
Gulasz drobiowy z ryżem
Do mięsa dodać posiekaną cebulę oraz czosnek.
Gulasz drobiowy z ryżem
Do gulaszu dodać koncentrat i ogórki konserwowe.