Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Tarta fine z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Tarta fine to najprostsza tarta na świecie, na krążek ciasta francuskiego układa się cienko pokrojone owoce, całość posypuje się cukrem i zapieka.

Tarta fine z jabłkami

Składniki:

Tarta fine z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Tarta fine z jabłkami
Z ciasta francuskiego wytnij 4 krążki wielkości spodka od filiżanki, ciasto ponakłuwaj widelcem aby nie wybrzuszyło się w piecu. Jabłka przekrój na pół, wydrąż, a potem pokrój w plasterki i układaj je na cieście tak aby nachodziły na siebie. Tarty posmaruj płynnym masłem i obficie posyp cukrem trzcinowym wymieszanym z cynamonem. Tarty piecz w 160stop przez 20min ma mocno złoty kolor, podawaj oprószone cukrem pudrem.