Sposób przygotowania:
Tarta mięsno - poomidorowa
Ciasto: składniki zagniatamy z 1/4 szklanki wody. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Następnie wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę (średnica 23 cm), formując nieco wyższy brzeg. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
Sos jogurtowy: składniki miksujemy. Schładzamy.
Farsz: sos pomidorowy mieszamy z jajkiem i jogurtem. Mięso (razem ze śliwkami) miksujemy z tymiankiem. Na podpieczone ciasto wykładamy warstwę mięsną, zalewamy sosem pomidorowym. Posypujemy żółtym serem. Tarte zapiekamy 15 - 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C.
Sos jogurtowy: składniki miksujemy. Schładzamy.
Farsz: sos pomidorowy mieszamy z jajkiem i jogurtem. Mięso (razem ze śliwkami) miksujemy z tymiankiem. Na podpieczone ciasto wykładamy warstwę mięsną, zalewamy sosem pomidorowym. Posypujemy żółtym serem. Tarte zapiekamy 15 - 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C.