Sposób przygotowania:
Tarta mięsno warzywna
Blachę oprószamy mąką i wykładamy na nią ciasto francuskie, które pieczemy przez ok. 5 minut w nagrzanym do 220 stopni piekarniku. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy pokrojone : cukinię, cebulę oraz pieczarki, Pierś z kurczaka przyprawiamy, kroimy w drobną kostkę i smażymy na drugiej patelni. Z piekarnika wyjmujemy podpieczone ciasto francuskie na które wykładamy : pokrojonego w ósemki pomidora , usmażone warzywa oraz usmażoną pierś. Do naczynia wbijamy jajka, dodajemy śmietanę i razem mieszamy, następnie wylewamy gotową mieszankę na warzywa. Na wierzch układamy pokrojoną w plastry mozzarellę, starty żółty ser oraz całość doprawiamy oregano, solą oraz pieprzem. Tartę pieczemy przez 30 minut w temperaturze 220 stopni.