Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tarta pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ze składników szybko zagnieść kruche ciasto, zafoliować i włożyć do lodówki na ok. 30 min.

Tarta pomidorowa

Składniki:

Tarta pomidorowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta pomidorowa
Ze składników szybko zagnieść kruche ciasto, zafoliować i włożyć do lodówki na ok. 30 min. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w cienkie plastry. Formę do tarty wysmarować masłem i wylepić ciastem, podpiec ok. 10-15 min. w temp. ok. 200 st. C. Podpieczone ciasto posmarować musztardą, ułożyć pomidory w kształt rozety. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Przed pieczeniem posypać startym serem. Piec ok. 25 min. w temp. 190 st. C