Sposób przygotowania:
Tarta serowo- morelowa
CIASTO:
Zagnieść mąkę z margaryną, cukrem, jajkiem i solą.
Owinąć folią i wstawić na 30 minut do lodówki.
MASA:
Morele umyć, przepołowić, usunać pestki. Ser utrzeć z cukrem, solą, śmietaną, jajkami, skórką cytrynową. cienko rozwałkować ciasto. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką formy. Brzegi lekko unieść do góry, nadmiar ciasta odkroić. Nałożyć masę serową na wierzchu ułożyć morele. Piec 45 minut w temp. 200 stop. C. Wystudzić, posypać cukrem pudrem.
Zagnieść mąkę z margaryną, cukrem, jajkiem i solą.
Owinąć folią i wstawić na 30 minut do lodówki.
MASA:
Morele umyć, przepołowić, usunać pestki. Ser utrzeć z cukrem, solą, śmietaną, jajkami, skórką cytrynową. cienko rozwałkować ciasto. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką formy. Brzegi lekko unieść do góry, nadmiar ciasta odkroić. Nałożyć masę serową na wierzchu ułożyć morele. Piec 45 minut w temp. 200 stop. C. Wystudzić, posypać cukrem pudrem.