polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Książka Kucharska: Pyszne tarty

Tarta serowo-porowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tarta serowo-porowa na cieście francuskim

Tarta serowo-porowa

Składniki:

Tarta serowo-porowa

 

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego

 

Sposób przygotowania:

Tarta serowo-porowa
Rozmrożonym ciastem dokładnie wypełnić formę. Pory oczyścić, pokroić na plasterki. Wsypać na rozgrzane masło i smażyć kwadrans. Przyprawić. Ser pokroić. Wsypać do gotującej się śmietany. Mieszać aż się stopi. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić, przyprawić. Na cieście rozłożyć pory, posypać serem żółtym, zalać sosem serowym. Piec w temp. 200 st. C przez 20 minut.