alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Książka Kucharska: Pyszne tarty

Tarta z cebulą i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tarta z cebula i serem z masą jajeczno-śmietanową

Tarta z cebulą i serem

Składniki:

Tarta z cebulą i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta z cebulą i serem
Składniki ciasta zagnieść, wylepić nim okrągła blaszkę i włożyć na 4 godziny do lodówki. Farsz: obrać cebule, pokroić na półplasterki, zeszklić na oliwie. Wymieszać z przyprawą warzywną. Przygotowaną cebule ułożyć na cieście. Posypać serem. Śmietanę roztrzepać z jajkami, przyprawić. Zalać tartę. Piec w temp. 180 st. C przez 50 minut.