Sposób przygotowania:
Tarta z ciastem serowym
Z twarogu, margaryny (którą najlepiej zetrzeć na grubych oczkach tarki), mąki, oraz dodatkiem proszku do pieczenia, ugniatamy ciasto które przyprawiamy odrobina soli. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na minimum 30 minut aby się schłodziło. Marchewkę kroimy w talarki, gotujemy w lekko osolonej wodzie, 2 jajka gotujemy na twardo, ugotowane kroimy w krążki, pomidora myjemy i również kroimy. 1/3 śmietany łączymy z surowym jajkiem, dokładnie mieszamy, dodajemy przyprawy do smaku, i garść sera żółtego. Schłodzonym ciastem wykładamy spód i boki blachy (specjalnej do tart), podpiekamy samo ciasto w tem 200 stopni przez ok 5 minut, następnie wykładamy pokrojona marchewkę, pomidora oraz jajko, całość zalewamy masą, pieczemy w tem 180 przez ok 35 minut.