Sposób przygotowania:
Tarta z grzybowym nadzieniem
Ciasto: Mąkę wymieszać z solą dodać drożdże rozpuszczone w ciepłej wodzie dolać olej i zagnieść gładkie ciasto.Ciasto musi wyrastać w ciepłym miejscu najmniej 30 min po tym czasie wylepić nim dno i boki foremki i nakłuć widelcem.Nadzienie: Grzyby leśne(obgotowane), ale można je zastąpić pieczarkami choć to już nie ten sam smak,podsmażyć na maśle razem z cebulą pokrojoną w kostkę, doprawić do smaku solą i pieprzem, zalać śmietaną . Grzyby smażyć mieszając do zgęstnienia. Przestudzone nadzienie grzybowe wykładamy na ciasto, posypujemy papryką pokrojoną w cienkie paseczki oraz serem żółtym startym na tarce lub drobno pokrojonym i zieloną pietruszką . Piec w temp 190st 20-25 min. Smakuje na ciepło, ale na zimno też jest smaczne.