SUPERPRZEPIS

Tarta z grzybowym nadzieniem

  • iziona
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Tarta z grzybowym nadzieniem Więcej zdjęć (3)

Nie wiem czy to tak do końca można nazwać tartą, ale na pewno jest pyszne.

Składniki:

Tarta z grzybowym nadzieniem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta z grzybowym nadzieniem
Ciasto: Mąkę wymieszać z solą dodać drożdże rozpuszczone w ciepłej wodzie dolać olej i zagnieść gładkie ciasto.Ciasto musi wyrastać w ciepłym miejscu najmniej 30 min po tym czasie wylepić nim dno i boki foremki i nakłuć widelcem.Nadzienie: Grzyby leśne(obgotowane), ale można je zastąpić pieczarkami choć to już nie ten sam smak,podsmażyć na maśle razem z cebulą pokrojoną w kostkę, doprawić do smaku solą i pieprzem, zalać śmietaną . Grzyby smażyć mieszając do zgęstnienia. Przestudzone nadzienie grzybowe wykładamy na ciasto, posypujemy papryką pokrojoną w cienkie paseczki oraz serem żółtym startym na tarce lub drobno pokrojonym i zieloną pietruszką . Piec w temp 190st 20-25 min. Smakuje na ciepło, ale na zimno też jest smaczne.
Tarta z grzybowym nadzieniem
Ciastem wyłożyć formę i na ciasto wyłożyć nadzienie
Przepisy z grzybami leśnymi
Podawać pokrojone na małe porcje ewentualnie polać keczupem