Sposób przygotowania:
Tarta z rabarbaremEtap 1:

Z podanych składników ugotować budyń.
Etap 2:

Z mąki, cukru, jajka, masła i margaryny zagnieść ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 min. do 1 godz. do lodówki.
Etap 3:

Rabarbar umyć, obrać i pokroić w talarki. Wrzucić do rondla zasypać cukrem i smażyć ok. 5 minut, aż lekko puści soki.
Etap 4:

Ciasto podzielić na dwie równe części. Formę do tarty wysmarować masłem. Pierwszą część ciasta, podsypując mąką rozwałkować na cienki placek i za pomocą wałka przenieść do formy. Ciasto nakłuć widelcem.
Etap 5:

Następnie nałożyć budyń oraz rabarbar odsączony z nadmiaru soków.
Etap 6:

Pozostałą cześć ciasta cienko rozwałkować i nałożyć na wierzch rabarbaru. Ciasto delikatnie skleić po bokach. Za pomocą kieliszka wyciąć otwory. Tartę piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 40 min. Polać miodem kolendrowym.