Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Tarta ziemniaczano - kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Duża tarta ziemniaczano kalafiorowa zalana sosem jajecznym i posypana startym żółtym serem na kruchym cieście

Tarta ziemniaczano - kalafiorowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tarta ziemniaczano - kalafiorowa

 

Sposób przygotowania:

Tarta ziemniaczano - kalafiorowa
Ciasto: Składniki ciasta zagnieść i wstawić do lodówki na 30 minut. Nadzienie: Ziemniaki obrać, kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie.Ziemniaki pokroić na plasterki. Ciasto wyjąć z lodówki, wylepić nim blachę i poukładać plastry ziemniaków i kalafiora . wierzch warzyw posypać ziołami prowansalskimi. Ser zetrzeć , cebulę obrać i posiekać. Jajka wymieszać ze śmietaną dodać cebulę , ser i doprawić solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polać wierzch warzyw. Tartę piec około 1h w temp 180 stopni
Tarta ziemniaczano - kalafiorowa
Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić
Tarta ziemniaczano - kalafiorowa
Ciastem wylepić blachę i poukładać plastry warzyw
Tarta ziemniaczano - kalafiorowa
Przygotować sos i polać nim przygotowane warzywa
Tarta ziemniaczano - kalafiorowa
Tartę piec około godziny w temp 180 stopni