Sposób przygotowania:
Tarteletki na pikantnie.
Na stolnicę wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i posiekać na wiórki z masłem ostrym nożem.Zsunąć na stosik,zrobić dołek,wbić żółtka oddzielone od białek,wlać śmietanę,dodać sól.Wyrabiać i zagnieść.Foremki wysmarować tłuszczem,wysypać bułką tartą i wylepić kruchym ciastem.Piekarnik nagrzać do temp.200 st.C,wstawić blachę z foremkami z ciastem.Piec 20 min.Tatar z łososia obsmażyć na reszcie tłuszczu na patelni,kukurydzę i oliwki wyjąć i odsączyć osobno na sitku,cebulkę obrać,opłukać,pokroić na plastry,a z tych zrobić krążki,nadzienie wyłożyć na babeczki,posypać ziołami i przyprawami.Wstawić do piekarnika i piec ok.15-20 min. w zmniejszonej do 170 st.C temperaturze.Wyjąć,ostudzić i przełożyć tarteletki na półmisek.