Sposób przygotowania:
Tartelinki z kurkami i kozim serem
Ziemniaki należy obrać i zetrzeć na grubej buraczanej tarce,
dodać mąkę, jajko, świeżo startą gałkę muszkatową, mielony pieprz i
sól ziołową. Wszystko razem mieszamy i przekładamy do 4
małych form do pieczenia tarty. Starannie wykładamy spód i brzegi w miarę cienką wartstwą ziemniaczanej masy. Do
każdej foremki wkładamy listek laurowy. Foremki wkładamy do piekarnika i pieczemy w stopni ok. 20 minut.
Kurki dokładnie czyścimy i kroimy na dość spore kawałki,,
mniejsze grzybki zostawiając w całości. Smażymy na maśle przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po zdjęciu z ognia do grzybów
dodajemy kozi ser pokrojony wcześniej w kostkę. Farsz dokładnie mieszamy.
Z upieczonych spodów należy zdjąć listki laurowe i do każdej
foremki wkłozyć kurkowo- serową masę.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180
stopni przez ok. 15 minut.
dodać mąkę, jajko, świeżo startą gałkę muszkatową, mielony pieprz i
sól ziołową. Wszystko razem mieszamy i przekładamy do 4
małych form do pieczenia tarty. Starannie wykładamy spód i brzegi w miarę cienką wartstwą ziemniaczanej masy. Do
każdej foremki wkładamy listek laurowy. Foremki wkładamy do piekarnika i pieczemy w stopni ok. 20 minut.
Kurki dokładnie czyścimy i kroimy na dość spore kawałki,,
mniejsze grzybki zostawiając w całości. Smażymy na maśle przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po zdjęciu z ognia do grzybów
dodajemy kozi ser pokrojony wcześniej w kostkę. Farsz dokładnie mieszamy.
Z upieczonych spodów należy zdjąć listki laurowe i do każdej
foremki wkłozyć kurkowo- serową masę.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180
stopni przez ok. 15 minut.
agabi22
gosiczek821
mali.na
Natala1210
Tit
mali.na
Sarenka
Darth Vader
Jadwigale