Sposób przygotowania:
Tarty z wątróbką i puree groszkowo-marchewkowym
Ze składników na tarty zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na 4 i wykładamy nim foremki. Nakłuwamy widelcem i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika na 20 minut. Wątróbkę dokładnie myjemy i przyprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, szklimy. Następnie dodajemy wątróbkę i wszystko podsmażamy. Po 10 minutach dodajemy marchewkę z groszkiem oraz przyprawy. Dolewamy wodę i dusimy około 15 minut. Marchewkę z groszkiem na puree zalewamy wodą (tylko tyle żeby je przykryło). Gotujemy do miękkości, odlewamy wodę i ucieramy z masłem. Na przygotowane tarty wykładamy po połowie wątróbkę oraz puree groszkowo-marchewkowe. Smacznego!