Sposób przygotowania:
Tatar śledziowy pycha
Płaty śledziowe wymoczyć około 2 godz,zmieniając wodę,odsączyć,osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w drobną kosteczkę,skropić sokiem z cytyny,dodać pieprz,musztardę,oliwę z oliwek,1 łyżeczkę majonezu,wszystko dokładnie wymieszać. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę,dodać pokrojony szczypiorek,dokładnie wymieszać. Tatar wyłożyć na półmisek,obłożyć cebulową mieszanką,udekorować wg uznania. Posolić ewentualnie na talerzu. Smacznego:)
teresa.rembiesa
anullka7
Nasza rodzinka też śledziowa ,wszyscy bardzo lubimy:)
pinecha
trzeba będzie spróbować, bo wygląda baaaaardzo apetycznie :-)
msewka
Sarenka
anullka7
Bardzo dziękuje wszystkim za miłe komentarze.Pozdrawiam:)
dommagda
dusia30