Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Toffik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny placuszek z orzechami

Toffik

Składniki:

Toffik

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Toffik
Ciasto:
Ciasto wyrobić i upiec 2 jednakowe placki. Upiec dzień wcześniej.

Krem:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i ostudzić. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać żelatynę, wymieszać.

Na jedną część ciasta wyłożyć krem śmietankowy i przykryć drugą częścia ciasta.
1 puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować 3godziny, po 15minutach otworzyć puszkę i wyłożyć na wierzch ciasta.
Posypać grubo orzechami włoskimi.i włożyć do lodówki.

Tagi:

jajko jajka