Sposób przygotowania:
Toffik
Ciasto:
Ciasto wyrobić i upiec 2 jednakowe placki. Upiec dzień wcześniej.
Krem:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i ostudzić. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać żelatynę, wymieszać.
Na jedną część ciasta wyłożyć krem śmietankowy i przykryć drugą częścia ciasta.
1 puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować 3godziny, po 15minutach otworzyć puszkę i wyłożyć na wierzch ciasta.
Posypać grubo orzechami włoskimi.i włożyć do lodówki.
Ciasto wyrobić i upiec 2 jednakowe placki. Upiec dzień wcześniej.
Krem:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i ostudzić. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać żelatynę, wymieszać.
Na jedną część ciasta wyłożyć krem śmietankowy i przykryć drugą częścia ciasta.
1 puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować 3godziny, po 15minutach otworzyć puszkę i wyłożyć na wierzch ciasta.
Posypać grubo orzechami włoskimi.i włożyć do lodówki.