Sposób przygotowania:
Tofu marynowane a la śledź
Tofu odsączyć, osuszyć, pokroić w kostkę ok. 2 cm, posypać solą i pieprzem, odstawić. Przygotować marynatę: ziele angielskie, liście laurowe, chili, ocet i wodę z dodatkiem pół łyużeczki cukru zagotować.
Do słoika wrzucać warstwami plastry cebuli, cytryny (ze skórką), kilka orzeszków, tofu posypane solą i pieprzem, liście laurowe, ziele angielskie.
Wszystko zalać gorącą marynatą i zamknąć słoik. Schłodzić, trzymac w lodówce ok. 3 dni.
Podawać wyłożone na talerzyki.
Do słoika wrzucać warstwami plastry cebuli, cytryny (ze skórką), kilka orzeszków, tofu posypane solą i pieprzem, liście laurowe, ziele angielskie.
Wszystko zalać gorącą marynatą i zamknąć słoik. Schłodzić, trzymac w lodówce ok. 3 dni.
Podawać wyłożone na talerzyki.