Sposób przygotowania:
Torcik brzoskwiniowy z kaszy manny
Kaszę gotujemy w mleku ciągle mieszając , by się nie przypaliła. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem , dodając po jednym żóltku. Cały czas ucierając dodajemy przestudzoną kaszę i dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę dzielimy na 2 części , do jednej dodajemy przesiane kakao.
Ciemną masę wylewamy do natłuszczonej tortownicy ( 20 – 22 cm ). Odstawiamy na ok. 5 minut , po czym przykrywamy jasnym ” ciastem „. 125 ml soku z brzoskwiń mieszamy z żelatyną. Odstawiamy do napęcznienia na ok. 5 minut. W tym czasie miksujemy brzoskwinie na gładki mus. Żelatynę podgrzewamy , by calkowicie się rozpuściła a na następnie dodajemy ją do brzoskwiniowego musu. Wylewamy na kaszę i wkładamy do lodówki ” do zastygnięcia ” ( najlepiej na kilka godzin lub całą noc ).
Ciemną masę wylewamy do natłuszczonej tortownicy ( 20 – 22 cm ). Odstawiamy na ok. 5 minut , po czym przykrywamy jasnym ” ciastem „. 125 ml soku z brzoskwiń mieszamy z żelatyną. Odstawiamy do napęcznienia na ok. 5 minut. W tym czasie miksujemy brzoskwinie na gładki mus. Żelatynę podgrzewamy , by calkowicie się rozpuściła a na następnie dodajemy ją do brzoskwiniowego musu. Wylewamy na kaszę i wkładamy do lodówki ” do zastygnięcia ” ( najlepiej na kilka godzin lub całą noc ).
MP3-ka
kołczu