Sposób przygotowania:
Torcik kokosowy
Cztery żółtka z połową ilości cukru ubić na masę, a następnie dodać do tego wymieszany proszek do pieczenia z mąką ziemniaczaną oraz pszenną. 1/3 cytryny bardzo dobrze umyć, a następnie strzeć z niej skórkę i dodać do masy. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Białka i resztę cukru ubić na sztywną pianę i dodać do zrobionej wcześniej masy. Na tortownicę posmarowaną tłuszczem wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 35 minut. Upieczony placek podzielić na trzy części.
MASA:
Ser biały bardzo dobrze zmiksować, najlepiej dwa razy i dodać do niego cukier puder , mleko kokosowe i kwasek cytrynowy. Całość jeszcze chwilę miksować. Żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach wody i dodać do masy. Śmietanę dobrze ubić,dodać do niej wiórka kokosowe i dodać do masy. Wszystko razem dobrze wymieszać.
Upieczone spody przełożyć zrobioną masą. oraz posmarować nią boki tortu oraz wierzch. Z wierzchu tort kokosowy posypać jeszcze wiórkami kokosowymi,. Gotowy torcik dać do lodówki, aby stężał.
MASA:
Ser biały bardzo dobrze zmiksować, najlepiej dwa razy i dodać do niego cukier puder , mleko kokosowe i kwasek cytrynowy. Całość jeszcze chwilę miksować. Żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach wody i dodać do masy. Śmietanę dobrze ubić,dodać do niej wiórka kokosowe i dodać do masy. Wszystko razem dobrze wymieszać.
Upieczone spody przełożyć zrobioną masą. oraz posmarować nią boki tortu oraz wierzch. Z wierzchu tort kokosowy posypać jeszcze wiórkami kokosowymi,. Gotowy torcik dać do lodówki, aby stężał.