Sposób przygotowania:
Torcik Murzynek
W makutrze utrzeć margarynę z cukrem na puszystą masę.
Następnie dodać po jednym żółtku, mąkę wymieszać z sodą i kakaem i wsypać do masy. Dodać dżem, dalej ucierać i mlekiem regulować gęstość ciasta. Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem o średnicy 25 cm. Upiec ciasto na złoty kolor. Na mleku ugotować kaszę mannę na gęsto wsypać cukier i ostudzić. Margarynę utrzeć, dodawać po łyżce ostudzonej kaszy manny, dalej ucierać, na końcu wsypać kakao. Ciasto przekroić na trzy części i posmarować każdy krążek przygotowanym kremem.
Następnie dodać po jednym żółtku, mąkę wymieszać z sodą i kakaem i wsypać do masy. Dodać dżem, dalej ucierać i mlekiem regulować gęstość ciasta. Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem o średnicy 25 cm. Upiec ciasto na złoty kolor. Na mleku ugotować kaszę mannę na gęsto wsypać cukier i ostudzić. Margarynę utrzeć, dodawać po łyżce ostudzonej kaszy manny, dalej ucierać, na końcu wsypać kakao. Ciasto przekroić na trzy części i posmarować każdy krążek przygotowanym kremem.