Sposób przygotowania:
Torcik -owoc w glazurze
Białka ubić na sztywno z cukrem , dodać żółtka . Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia ,wmieszać delikarnie w masę jajeczną i upiec biszkopt. W niecałe pół litra wody rozpuścić 2 galaretki i 1 łyżkę żelatyny. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem.borówki zmiksować , nektarynę pokroić w kostkę.Śmietanę podzielić na 2 części , do jednej dodać borówki zmiksowane i połowę galaretki , zmiksować i przelac na biszkopt wcześniej zapięty do tortownicy z osobnym dnem . Wstawić do lodówki . Do drugiej części kremówki dodać owoców kostki , wymieszać , wylać drugą część galaretki ,jeszcze wymieszać i wylać do tortownicy, dalej schładzać. Przygotować owoce wg pomysłu, poukładać na wierzchu ciasta , polać glazurą przygotowaną jak mówi producent.Przechowywać w lodówce. Smacznego!
msewka
iwi69
luna