Sposób przygotowania:
Torcik pizzowy
Do miski wsypujemy mąkę robimy zagłębienie . Wpół szklanki letniego mleka rozrabiamy drożdże z łyżeczka cukru . Wlewamy do zagłębienia maki i delikatnie łączymy z mąką aby powstała taka zawiesina . Zostawiamy na 20 minut pod przykryciem . Po tym czasie wyrabiamy ciasto dodaje łyżkę oleju z pomidorami czosnkiem i bazylią .Wyrabiam ciasto i zostawiam pod ściereczką na 30 minut . Wałkuje ciasto i wykrawam kółka . Każdy placuszek smaruje sosem włoskim posypuje przyprawą do pizzy i układam pieczarki ser salami paprykę kolorowa i po kolei nakładam placuszki na siebie na koniec kładę sos przyprawę do pizzy troszkę sera pieczarki i oliwki pokrojone zapiekam 15-20 minut w 170 stopniach to zależy od pieca ja tyle potrzebuje by upiec taki torcik pizz-owy. Smacznego:)