lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Torcik pizzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ale pyszne mi to dzisiaj wyszło palce lizać

Torcik pizzowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Torcik pizzowy

 

Sposób przygotowania:

Torcik pizzowy
Do miski wsypujemy mąkę robimy zagłębienie . Wpół szklanki letniego mleka rozrabiamy drożdże z łyżeczka cukru . Wlewamy do zagłębienia maki i delikatnie łączymy z mąką aby powstała taka zawiesina . Zostawiamy na 20 minut pod przykryciem . Po tym czasie wyrabiamy ciasto dodaje łyżkę oleju z pomidorami czosnkiem i bazylią .Wyrabiam ciasto i zostawiam pod ściereczką na 30 minut . Wałkuje ciasto i wykrawam kółka . Każdy placuszek smaruje sosem włoskim posypuje przyprawą do pizzy i układam pieczarki ser salami paprykę kolorowa i po kolei nakładam placuszki na siebie na koniec kładę sos przyprawę do pizzy troszkę sera pieczarki i oliwki pokrojone zapiekam 15-20 minut w 170 stopniach to zależy od pieca ja tyle potrzebuje by upiec taki torcik pizz-owy. Smacznego:)
Torcik pizzowy
wyrobione i wyrośniete ciasto wałkuje i wycinam okragłe placuszki
Torcik pizzowy
na pierwszy placuszek dałam sos wloski przyprawe do pizzy ser pieczarki
Torcik pizzowy
nastepny placuszek polozyłam i znowu sos pieczarki i salami ser
Torcik pizzowy
cztery placuszki wystarczą w zupelnosci na końcu kładziemy oliwki pokrojone