Sposób przygotowania:
Torcik serowy
Ciasto: czekoladę połamać na kawałki.
Masło rozpuścić razem z czekoladą.
Wsypać płatki kukurydziane, wymieszać.
Dno tortownicy wyłożyć masą czekoladową z płatkami kukurydzianymi. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny.
Masa serowa: biały ser zemleć dwa razy w maszynce do mielenia.
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Dodać 2 gorącej wody, wymieszać, żeby żelatyna się całkowicie rozpuściła.
Do żółtek dodać zmielony biały ser i ubitą śmietanę.
Do masy serowej na koniec powoli wlać rozpuszczoną żelatynę.
Całość dokładnie wymieszać.
Na zimnej warstwie czekoladowej ułożyć owoce.
Na owoce wyłożyć warstwę serową.
Wierzch ciasta udekorować owocami, wstawić do lodówki.
Masło rozpuścić razem z czekoladą.
Wsypać płatki kukurydziane, wymieszać.
Dno tortownicy wyłożyć masą czekoladową z płatkami kukurydzianymi. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny.
Masa serowa: biały ser zemleć dwa razy w maszynce do mielenia.
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Dodać 2 gorącej wody, wymieszać, żeby żelatyna się całkowicie rozpuściła.
Do żółtek dodać zmielony biały ser i ubitą śmietanę.
Do masy serowej na koniec powoli wlać rozpuszczoną żelatynę.
Całość dokładnie wymieszać.
Na zimnej warstwie czekoladowej ułożyć owoce.
Na owoce wyłożyć warstwę serową.
Wierzch ciasta udekorować owocami, wstawić do lodówki.