Sposób przygotowania:
Torcik sycylijski
1.Masło utrzeć z cukrem,solą ,jajkami i cukrem wanilinowym.Następnie wymieszać z mąką pszenną,ziemniaczaną i łyżeczką proszku do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180'C piekarniku przez ok.40min. 2. Żelatynę namoczyć w wodzie,a ricottę wymieszać z 1/2 cukru pudru i dwoma łyżkami likieru.Następnie dodać owoce i posiekaną czekoladę.. 3.Zagotować dwie łyżki wody i rozpuścić wcześniej namoczoną żelatynę, po czym od razu wymieszaj z kremem.Odstawić na ok.30min. 4.Biszkopt przekrój na 3 części.Krążek nasącz 1,5 łyżki likieru i rozsmaruj krem.Z resztą krążków zrób tak samo.Na ostatni krążek wyłóż bitą śmietanę,udekoruj owocami i płatkami czekolady. Trzymaj w lodówce przez ok 30min.
marietta