Sposób przygotowania:
Torcik szwarcwaldzki
Białka oddzielić od żółtek,ubić na sztywno z odrobiną soli i cukrem,wymieszanym z wanilią,dodać żółtka ,dalej ubijać.
Na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao
Przełozyć ciasto do tortownicy.
Piec w 180 st C około 35-40 min.
Zimną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać masę śmietanową. Do gotowej masy dodać odsączone wiśnie , delikatnie wymieszać (odłożyć wcześniej trochę masy do dekoracji)
Biszkopt
przekroić na 3 części, nasączyć ponczem, nakładać na każdy krążek po trochu masy z wiśniami, lekko dociskać. Wierzch tortu posmarować lekko masą, udekorować owocami i odłożoną wcześniej bitą śmietaną.
Smacznego.
Na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao
Przełozyć ciasto do tortownicy.
Piec w 180 st C około 35-40 min.
Zimną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać masę śmietanową. Do gotowej masy dodać odsączone wiśnie , delikatnie wymieszać (odłożyć wcześniej trochę masy do dekoracji)
Biszkopt
przekroić na 3 części, nasączyć ponczem, nakładać na każdy krążek po trochu masy z wiśniami, lekko dociskać. Wierzch tortu posmarować lekko masą, udekorować owocami i odłożoną wcześniej bitą śmietaną.
Smacznego.
Sarenka
montajka
anullka7
Nie jestem panią , ani żadnym autorytetem:)) a masę śmietanową Dr Oetkera stosuję od czasu do czasu, jest bardzo dobra ,śmietana się świetnie trzyma. Po dodaniu ciężkich wiśni nie rozpłynie się na stole. Przekonała mnie do niej Pani Tereska, która jest przedstawicielką Tej firmy i wstawia tutaj swoje przepisy.:)
kinga
Natala1210
Sarenka
marietta
asia77
góralka