Sposób przygotowania:
Torcik z adwokatowym kremem
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć pergaminem, na dno ułożyć herbatniki. Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać. Rodzynki zalać gorącą wodą na 10 minut, osączyć. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem z wanilią, dodać mąkę, budyń. wymieszać z 1 szklanką zimnego mleka. 2 szklanki mleka zagotować, wlać żółtka z mąka i gotować ciągle mieszając przez kilka minut (do zgęstnienia). Do gorącej masy dodać masło, rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Pod koniec wlać adwokat, wsypać rodzynki, zamieszać. Połowę kremu wyłożyć na przygotowane herbatniki w tortownicy. Ułożyć drugą warstwę herbatników, zalać pozostałym kremem. Wierzch przykryć trzecią warstwą herbatników, odłożyć do lodówki do ostudzenia. Pianka czekoladowa Mocno schłodzone mleko ubić ze śnieżką według przepisu na opakowaniu. Następnie dodać śmietan-fix, rozpuszczoną w kąpieli wodnej, przestudzoną czekoladę. Gotową piankę wyłożyć na zimny torcik, posypać płatkami czekoladowymi i odłożyć do lodówki.