Sposób przygotowania:
Torcik z kaszy manny 2
Mleko zagotować, następnie wsypać kaszę mannę, cały czas mieszając, gotować ok. 3min. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch, dodać żółtka. Dodawać po łyżce zimnej kaszy. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao. Na dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć biszkopty, na to rozsmarować ciemną masę, następnie jasną. Z brzoskwiń odlać pół szkl. soku, wymieszać z żelatyną, odstawić na 5 min. Podgrzać i rozpuścić żelatynę, następnie lekko przestudzić. Owoce zmiksować, najlepiej za pomocą blendra. Zmieszać z żelatyną. Wylać na ciasto, schładzać, aż masa całkiem stężeje. Udekorować plasterkami kiwi.
2milutka
MagdaMM
-Natka-