Sposób przygotowania:
Torcik z morelami
Wiśnie umyć i wydrelować.Posypać cukrem i lekko rozgnieść, by puściły sok. Zagotować z przekrojoną wzdłuż wanilią, po czym wyjąć wanilię, a owoce zmiksować na gładko. Śmietankę i białka ubić osobno na sztywno. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku, wymieszać z musem wiśniowym. Połączyć z bitą śmietaną i pianą z białek. Tortownicę wyłożyć pergaminem. Na dnie ułożyć spód biszkoptowy. Na biszkopt wyłożyć warstwę musu wiśniowego. Wierzch wyrównać. Odstawić do zagęstnienia. Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzątku. Morele sparzyć, obrać, przekroić na pół. Wyjąć pestki, a miąż pokroić na cząstki. Owoce ułożyć na zastygniętym musie wiśniowym. Zalać tężejącą galaretką. Tort wstawić na 5 godzin do lodówki. Gotowy torcik przełożyć na patere. Przed podaniem wierzch torcika udekorować wiórkami czekolady.