Sposób przygotowania:
Torcik śmietanowo-owocowe
Białka oddzielić od żółtek,dodać odrobinę soli i ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier i cukier waniliowy,dalej ubijać,następnie dodać żółtka ,na końcu obydwie wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Piec w180stC około 45-50 min. Zimny biszkopt przekroić na trzy części,spód biszkoptu nasączyć ponczem i posmarować dżemem z czarnej porzeczki na to ubitą śmietanę(każdy blat biszkoptu nasączyć ponczem) Boki i wierzch posmarować bitą śmietaną,obsypać wiórkami kokosowymi,udekorować owocami. Wykonanie masy: Zimną śmietanę ubić ,pod koniec dodać zagęstnik 1/2 cukru waniliowego,wymieszanego z 2 łyżkami cukru pudru i jeszcze chwilkę ubijać,do smaku dodać kilka kropel soku z cytryny. Smacznego:)
Bahus
tokijka
marietta