Sposób przygotowania:
Tort adwokatek dla dorosłych
Białka ubić na sztywno,podczas ubijania dosypując cukier waniliowy,sól i cukier.Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać ,dodać obie mąki ,proszek do pieczenia oraz mielone orzechy.Spód tortownicy (26 cm) wysmarować margaryną i wysypać mąką lub tartą bułką i wyłożyć ciasto.Piec 25 minut 1 temperaturze 175 o C.Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika "oswobodzić" z obręczy i odstawić do wystudzenia. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody i odstawić do napęcznienia.Jajka z cukrem ubić na kremową masę i mieszając stopniowo dolewać ajerkoniak .Żelatynę rozpuścić ,a następnie lekko ostudzić i dodać do masy ajerkoniakowej i masę odstawić.śmietanę ubić z cukrem waniliowym a następnie połączyć z masą ajerkoniakową i wyłożyć na spód tortowy (na który, uprzednio założyliśmy znów obręcz). Gdy masa już zastygła -zdjąć ponownie obręcz .Śmietankę ubić,posmarować nią czekoladowe spody ciasta i przylepić je do brzegu tortu.Pozostałą śmietaną udekorować wierzch tortu.Na koniec ciasto polać ajerkoniakiem i posypać wiórkami czekoladowymi i przybrać orzechami.
jovi
Natala1210
czekoladka145