Sposób przygotowania:
Tort ananasowy
Sposób przygotowania: Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder, cukier wanilinowy, szczyptę soli, masło, jajko. Wyrobić gładkie ciasto. Mąkę, cukier, cukier wanilinowy i masło zagnieść. Schłodzoną śmietankę ubić krótko mikserem. Zawartość torebki wymieszać z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, wsypać do śmietany i ubijać do uzyskania pożądanej konsystencji. Ciasto, kruszonkę i kostki ananasa podzielić na 3 części. Każdą część ciasta rozwałkować na spodzie tortownicy (średnica 24 cm) wyłożonym papierem do pieczenia. Wierzch spodów przybrać ananasami i posypać kruszonką. Każdy spód piec ok. 20 minut. Piekarnik gazowy: temp.200° C (powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp.200° C (powinien być podgrzany) Górny spód pokroić na 12 części. Niepokrojone spody posmarować powidłami śliwkowymi, przełożyć masą śmietanową, na wierzchu położyć pokrojony spód. Wierzch tortu można udekorować listkami melisy.
anullka7
dobry
kokarda
astra
teresa.rembiesa
PaniTereska
Teresko, swoje przepisy komponuję w oparciu o produkty dr Oetkera dlatego żeby otrzymać ten sam efekt co mój trzeba postępować w/g przepisu i zastosować te same produkty. Pozdrawiam serdecznie i życzę udanych wypieków.