Sposób przygotowania:
Tort ciężarówka
Obydwa biszkopty pieczemy w sposób tradycyjny: najpierw ubijamy białka, dodajemy cukier, nastepnie zółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem (i kakaem) - wsypujemy do ubitych jajek, mieszamy łyżką i wylewamy na wąską blaszke. Jasny biszkopt pieczemy 25, ciemny 20 minut.
1,5 szklanki mleka nastwiamy na gaz, w pozostałym rozpuszczamy budyń, mąki oraz cukier - wylewamy na gotujące się mleko i cały czas mieszając gotujemy gęsty budyń. Po całkowitym wystudzeniu miskujemy z miękkim masłem.
jasny biszkopt przekrawamy na pół, dolną częśc namaczamy alkoholem, nastepnie posypujemy orzechami i smarujemy 1/3 częscia kremu, przykładamy to ciemnym biszkoptem który również namaczamy wódką, dajemy powidła, orzechy i krem. Z górnej części biszkoptu odcinamy ok 5-7 cm ciasta pozostawiajac miejsce na maske - przykrywamy tort i wszystkie sciany tortu smarujemy pozostałym kremem. Z małych markizów robimy koła, z kolorowych cukierków światła auta oraz zdobienia.
1,5 szklanki mleka nastwiamy na gaz, w pozostałym rozpuszczamy budyń, mąki oraz cukier - wylewamy na gotujące się mleko i cały czas mieszając gotujemy gęsty budyń. Po całkowitym wystudzeniu miskujemy z miękkim masłem.
jasny biszkopt przekrawamy na pół, dolną częśc namaczamy alkoholem, nastepnie posypujemy orzechami i smarujemy 1/3 częscia kremu, przykładamy to ciemnym biszkoptem który również namaczamy wódką, dajemy powidła, orzechy i krem. Z górnej części biszkoptu odcinamy ok 5-7 cm ciasta pozostawiajac miejsce na maske - przykrywamy tort i wszystkie sciany tortu smarujemy pozostałym kremem. Z małych markizów robimy koła, z kolorowych cukierków światła auta oraz zdobienia.
Sarenka
Smakowita
kołczu
marietta
Netka
Netka
przepraszam-"odważę"
evita0007
Mysiunia
jaNina
lenna
rfl430rfl
Natala1210