Sposób przygotowania:
Tort cytrynowy 4
Ciasto Białka ubić z cukrem dodać żółtka cukier waniliowy,Do ubitych jaj dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia skórkę cytrynowa i sok z cytryny, oraz rozpuszczona i przestudzoną margarynę. Ciasto rozlać do dwóch tortownicy ( 20 cm i 26cm) Piec w temperaturze 180 przez 25 minut Po upieczeniu przeciąć na 2 częściMasa W 1/2 szklanki mleka wymieszać mąkę ziemniaczana i pszenna a resztę mleka zagotować dodać cukier i margarynę.Do gotującego się mleka dodać zawiesinę z mąk zagotować i gorącą jeszcze przełożyć placki Przełożenie tortu Duży blat tort rozłożyć na to masę przykryć drugim dużym blatem ciasta to odstawić do zastygnięcia następnie tak samo postąpić z mniejszymi blatami. Gdy masy zastygną położyć ciasto jedno na drugim udekorować według uznania u mnie jest to gotowa masa cukrowa oraz figurki cukrowe
marietta