Sposób przygotowania:
Tort czekoladowy
Ugotowałam budyń z dodatkiem mąki na mleku z dodatkiem 3 łyżek cukru.Dodałam 50 g czekolady deserowej. Mieszałam budyń do chwili, aż czekolada się rozpuściła. Mieszając ostudziłam budyń. Masło utarłam mikserem do białości po czym porcjami dodawałam po 1 łyżce schłodzonego budyniu nie przestając miksować. Pierwszy blat przełożyłam dżemem i niewielką ilością kremu. Kolejny blat skropiłam sokiem porzeczkowym i przełożyłam kremem budyniowym. Posypałam rodzynkami. Skropiłam górny blat resztą soku. Górę i boki posmarowałam pozostałym kremem. Brzegi osypałam uprażonymi orzechami. Z masy marcepanowej ulepiłam różyczki i umieściłam je na środku tortu. Stopiłam czekoladę w kąpieli wodnej, dodałam miód i wymieszałam do chwili, aż masa zrobiła się lejąca. Udekorowałam tort orzechami i przestudzoną czekoladą z miodem. Przed podaniem ułożyłam na torcie listki mięty.
marietta