Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Tort czekoladowy I

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

coś dla łasuchów i smakoszy czekolady

Tort czekoladowy I

Składniki:

Tort czekoladowy I

 

Sposób przygotowania:

Tort czekoladowy I
Masło ucieramy tak na puszysto, w międzyczasie wbijamy po jednym żółtku, stale mieszając dodać zmielone orzechy, startą czekoladę i cukier puder. Na samym końcu dodajemy pianę ubitą z białek. Pieczemy dwa placki. Kiedy wystygną przekładamy je masą migdałową. i polewamy polewą.
Masa: zmielone migdały ucieramy dokładnie z cukrem, dodajemy sok z cytryny, śmietanę i dokładnie ucieramy na jednolitą masę.
Polewa: śmietanę słodką z roztartą czekoladą gotujemy aż zgęstnieje, stale mieszając by się nie przypaliło. Oblewamy gorącą polewą tort.
Dekoracja tortu dowolna wedle upodobania.