julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Tort czekoladowy z porzeczką brzoskwinią

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczny w smaku, wyśmienity, delikatny torcik :)

Tort czekoladowy z porzeczką brzoskwinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tort czekoladowy z porzeczką brzoskwinią

 

  • Dahli spód jasny Tortowy
  • 3 łyżki dżemu z czarnej z porzeczki z kawałkami
  • 4 połówki brzoskwiń w puszce
  • 1 szt. kiwi
  • Krem:
  • Krem do tortów czekoladowy Gellewe
  • 100 g masła
  • 300 ml mleka 3,2%
  • +maczek dekoracyjny
  • +posypka owocowa dekoracyjna

Sposób przygotowania:

Tort czekoladowy z porzeczką brzoskwinią
Mleko wlewamy do wysokiego naczynia, wsypujemy krem w proszku, miksujemy, odstawiamy, masło ucieramy na miękko, wrzucamy do wcześniej zrobionego kremu i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Pierwszy spód smarujemy kremem, brzoskwinie kroimy w kostkę i układamy na kremie, kładziemy drugi spód i smarujemy go dżemem. Kładziemy na dżem ostatni spód i smarujemy go kremem, razem z brzegami. Kiwi kroimy w plasterki, układamy na kremie, posypujemy maczkiem i posypką. Podajemy do kawki czy herbatki. Smacznego :)
Tort czekoladowy z porzeczką brzoskwinią
Mleko wlewamy do wysokiego naczynia, wsypujemy krem w proszku, miksujemy, odstawiamy, masło ucieramy na miękko, wrzucamy do wcześniej zrobionego kremu i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji
Tort czekoladowy z porzeczką brzoskwinią
Pierwszy spód smarujemy kremem, brzoskwinie kroimy w kostkę i układamy na kremie, kładziemy drugi spód i smarujemy go dżemem
Tort czekoladowy z porzeczką brzoskwinią
Kładziemy na dżem ostatni spód i smarujemy go kremem, razem z brzegami
Tort czekoladowy z porzeczką brzoskwinią
Kiwi kroimy w plasterki, układamy na kremie, posypujemy maczkiem i posypką