Sposób przygotowania:
Tort gwiazdkowy
Migdały,orzechy,łyżkę mąki ziemniaczanej,cukier,cynamon,goździki,jajka i posiekaną czekoladę zagnieść na ciasto. Chłodzić przez noc.Tortownicę wyłożyć pergaminem, wylepić ciastem.Piec ok. 30 min. w temp.175 st. Ostudzić. Wiśnie osaczyć,kompot zagotować ze skórką cytrynową i cukrem waniliowym. Zagęścić resztą mąki z 3 łyżkami wody.Mieszając, zagotować. Usunąć skórkę. Włożyć wiśnie (8 sztuk podłożyć), wymieszać.Masę rozsmarować na cieście. Żelatynę zalać małą ilością wody i odstawić,by spęczniała. Zagrzać 50 ml ajerkoniaku, rozpuścić żelatynę.Resztę ajerkoniaku wymieszać ze śmietanką tortową i z żelatyną, schłodzić.Do tężejącego kremu dodać 25 dag kremówki ubitej z cukrem waniliowym. Wymieszać.Krem rozsmarować na torcie. Chłodzić 4 godziny. Ubić resztę kremówki z resztą cukru waniliowego. Umieścić w szprycy i wycisnąć rozetki.W każdą włożyć wisienkę i czekoladową gwiazdkę.Tort oprószyć wiórkami.