Sposób przygotowania:
Tort kakaowy z masą brzoskwiniową i masą cukrową
Żółtka oddzielić od białek. Do ubitych na sztywno białek z cukrem dodawać po jednym żółtku dalej miksując. Dalej mieszając wsypywać porcjami mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ciasto przelać do formy i piec około 40-45 minut w nagrzanym piekarniku.Wystudzone ciasto przekroić na trzy krążki. Krążki nasączyć wodą wymieszaną z cukrem i sokiem z cytryny. Dżem przełożyć do rondla i podgrzewać mieszając aż się rozpuści wsypać galaretkę i dobrze wymieszać. Na pierwszy krążek wylać masę brzoskwinią i pozostawić do stężenia. Śmietanę zmiksować ze śmietan fiksami, cześć śmietany wyłożyć na zimną masę brzoskwiniową i przykryć krążkiem ciasta. Na ciasto wyłożyć znów część śmietany i nakryć trzecim krążkiem. Pozostałą śmietanę rozsmarować na całym torcie. Wyciąć dowolny kształt tortu. Tort odstawić do lodówki. Żelatynę wymieszać z wodą i pozostawić na około 5 minut. Podgrzewać żelatynę nad parą wodną do rozpuszczenia i wsypać do niej glukozę dokładnie wymieszać. Dodać margarynę i mieszać do rozpuszczenia. Porcjami dosypywać cukier puder cały czas mieszając później wyrobić masę ręką. Masę cukrową rozwałkować i pokryć nią tort. Tort dowolnie udekorować.