czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Tort kokosowo - ananasowy

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Ciasto dość proste, a połączenie kokosu i ananasa daje ciekawy smak.

Tort kokosowo - ananasowy

Składniki:

Tort kokosowo - ananasowy

 

 

  • MASA:
  • 1/2 l kremówki,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 2 Śmietan - fixy,
  • 2 "Princessy XXL" kokosowe,
  • puszka ananasów.

 

Sposób przygotowania:

Tort kokosowo - ananasowy
1. Białka ubić z cukrem, dodawać po 1 żółtku oraz mąki zmieszane z proszkiem. Piec ok. 50 min w temp. 175st.2. Zimny biszkopt przekroić na 3 krążki. Batony drobno pokroić. Ananasy osączyć pokroić w kosteczkę. Śmietanę ubić z pudrem, dodać fixy. Dodać batony, stopniowo dodawać ananasy, delikatnie wymieszać. Kremem przełożyć krążki ciasta, posmarować boki.3. Wierzch ciasta polać polewą. Czekoladę z mlekiem rozpuścić. Zrobić esy-floresy na ciemnej polewie. Dobrze schłodzić.