kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Tort kokosowo-czekoladowo-orzechowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne ciasto , smaki idealnie się komponują!

Tort kokosowo-czekoladowo-orzechowy

Składniki:

Tort kokosowo-czekoladowo-orzechowy

 

  • gotowy ciemny biszkopt (2 platy)
  • na biszkopt kokosowy:
  • 3 białka
  • 3/4 szkl.cukru
  • 20 dkg.kokosu
  • po łyżce mąki przennej i ziemniaczanej
  • łyżka soku z cytryny

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tort kokosowo-czekoladowo-orzechowy
biszkopt kokosowy:

ubić pianę z bialek ,dodając cukier, kokos wymieszać z mąkami dodać do ubitej piany -wlać sok z cytryny,Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ,wstawić do nagrzanego piekarnika 180*C ok 25-30 min.

Tak samo przygotowujemy biszkopt orzechowy tylko zamiast kokosu dodajemy orzechy. masa:

Z podanych skladników przygotowujemy budyń,po ostudzeniu dodajemy po łyżce do utartego na puch masła. Tak przygotowaną masą przekladamy wystudzone biszkopty: czekoladowy-masa-orzechowy-masa-kokosowy-masa-czekoladowy. wierzch i boki smarujemy resztą masy. Dowolnie dekorujemy. Smacznego