SUPERPRZEPIS

Tort malinowo śmietanowy

  • 1
  • lalunia
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 4/5 głosów: 9
Tort malinowo śmietanowy Więcej zdjęć (5)

Tort wyszedł bardzo smaczny inny całkiem niż robiłam.

Składniki:

Tort malinowo śmietanowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tort malinowo śmietanowy
1. Robimy biszkopt z podanych składników. Pieczemy w 170 stopniach 25 minut. ostudzony kroimy na 3 krążki , nasączamy ponczem wiśniowym. 2. Ubijamy śmietanę dodajemy maliny z rumem i śmietan fix miksujemy przekładamy biszkopt, krem- beza -biszkopt- krem- beza- biszkopt. 3. Przygotować krem budyniowy Połowę mleka roztrzepać z budyniem, żółtkami, mąkami i cukrami - druga połowę zagotować, wlać mieszankę mocno roztrzepując, aż do zagotowania. Wystudzić i dodać margarynę miękką Kasie 150 gram zmiksować i nakładać na tort boki i wierzch. Na koniec posypujemy orzechami włoskimi tartymi i dekorujemy wiśniami z nalewki.



Lubimy kiedy nasze torty wychodzą zgrabne,  równe , mam coś dla was właśnie aby takie były . Wasze oczekiwania zostaną spełnione dzięki Zestawowi do tortu składającego się z 3 części


Mam je ze sklepu internetowego redcoon.pl . Krążki biszkoptu wychodzą równe, nóż jest idealny , a podstawka do tortu pasuje w sam raz

Tort malinowo śmietanowy
Robimy biszkopt z podanych składników .
Tort malinowo śmietanowy
Pieczemy w 170 stopniach 25 minut. ostudzony kroimy na 3 krążki
Tort malinowo śmietanowy
Nasączamy biszkopt nalewką wiśniwoą z odrobiną wody
Tort malinowo śmietanowy
Ubijamy śmietanę dodajemy maliny z rumem i śmietan fix miksujemy przekładamy biszkopt, krem- beza -biszkopt- krem- beza- biszkopt.