Sposób przygotowania:
Tort Ouiche lorraine
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim tortownicę wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą. Po nakłuwać widelcem i posypać szynką pokrojoną na w paski szerokości palca. Żółty ser rozgnieść widelcem,(gdyniejestdostateczniemiękki pokroić w drobną kostkę), przełożyć do miski, utrzeć na masę z serkiem, twarogiem oraz jajkami. Cebule zetrzeć na tarce, udusić w odrobinie mleka z olejem, dodać do masy serowej. Na samym końcu wlać śmietankę. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej i wlać do wyłożonej ciastem tortownicy. Na wierzchu położyć kilka kawałków masła, po czym wstawić formę do nagrzanego piekarnika. Piec na średnim ogniu przez 25-30 minut. Podawać na ciepło. Jest to bardzo smaczne, lecz ciężkostrawne danie. Nie polecam na kolację. Smacznego ; )