Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Książka Kucharska: Torty i ciasta tortowe Madiji

Tort śmietanowy z brzoskwiniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tekiemu torcikowi nie sposób się oprzeć;)

Tort śmietanowy z brzoskwiniami

Składniki:

Tort śmietanowy z brzoskwiniami

 

  • 5 jajek
  • 5-6 łyżek cukru
  • 5-6 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 400 ml śmietany 30%
  • Pół szklanki cukru pudru
  • 2 łyżeczki zelatyny
  • Brzoskwinie z puszki
  • Pół tabliczki czekolady drobno pokrojonej
  • Płatki migdałowe

 

Sposób przygotowania:

Tort śmietanowy z brzoskwiniami
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przekroić na pół. Żelatynę przygotowac wg przepisu na opakowaniu. Śmietane ubić z cukrem, dodać zelatynę zmiksować. Dolny biszkopt posmarować 1/3 masy, przyłożyc drugim, boki i góre posmarowac masa. Udekorowac brzoskwiniami, czekolada i migdałami.