Sposób przygotowania:
Tort śmietanowy z owocami
Bita śmietana: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl. gorącej wody, do tego roztworu wsypujemy troszkę kwasku cytrynowego, ale ostrożnie, żeby nie wyszło za kwaśne! Schłodzoną śmietanę (łatwiej się ubija taka) miksujemy lub ubijamy trzepaczką. Gdy zacznie lekko gęstnieć, wsypujemy cukry i dalej ubijamy. Uważać żeby nie przebić śmietany. Gdy będzie ubita, wlewać powoli i ostrożnie przestudzony roztwór żelatyny. Ubijać jeszcze chwilę.Biszkopty przeciąć na pół, mają być 4 krążki.Brzoskwinie pokrajać, zostawić 3-4 połówki do dekoracji. Ananasy w kostkach również część odłożyć do ozdoby wierzchu.Pierwszy krążek smarujemy dżemem. Wykładamy część kremu, ale nie za dużo, tak tylko żeby zakryć dżem.Drugi krążek nasączyć ponczem. Wyłożyć część kremu oraz pokrajane brzoskwinie, przykryć kremem.Trzeci krążek również nasączyć, wyłożyć część kremu z kawałkami ananasa, posmarować kremem.Czwarty, ostatni krążek też nasączyć, wierzch i boki tortu obsmarować resztą kremu. Boki obsypać wiórkami kokosu, a wierzch udekorować odłożonymi owocami z puszki oraz półplasterkami kiwi.