Sposób przygotowania:
Tort śmietanowy z porzeczkami
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Miksujemy dodając po jednym żółtku. Na koniec dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dzielimy na 4 części. Krem: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz cynamon i miksujemy. Dodajemy płatki migdałów i delikatnie mieszamy. Dzielimy na 4 części. Spód tortownicy smarujemy margaryną i wykładamy na nią jedną część ciasta. A na wierzch jedną część kremu. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180^C przez 20 minut. Tak samo postępujemy z 3 pozostałymi.Przełożenie: Śmietanę ubijamy z śmietanfix, dodajemy cukier puder, dalej ubijając. Dodajemy porzeczki i delikatnie mieszamy. Smarujemy spody ciasta oprócz ostatniego. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.
marietta
Karolaa
Dziękuje bardzo. Jest rewelacyjny. Zniknął w jeden dzień. ;)