Sposób przygotowania:
Tort Świnki w błocie
1.Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli,następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się,dodajemy żółtka i chwilę ubijamy.Na koniec dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy.
2. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy i przekrawamy na dwa krążki.
3.Do masy cukrowej dodajemy barwnik, zagniatamy i lepimy świnki.
4.Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody,studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku, dodajemy żelatynę i dokładnie ubijamy.
5. Śmietaną przekładamy krążki, smarujemy również boki tortu.
6. Rurki waflowe przycinamy do wysokości tortu i układamy je wokół tortu. Następnie tort zawiązujemy wstążeczką, żeby rurki nam się ładnie ułożyły.
7.Cukier mieszamy z kakao i niewielką ilością gorącej wody tak żeby powstała gęsta papka, dodajemy masło lub margarynę i chwilę gotujemy na małym ogniu cały czas mieszają. Polewę zdejmujemy z ognia i cały czas mieszamy do połączenia się składników. Gdy polewa będzie gęsta i szklista smarujemy nią wierzch tortu.
8. Tort odstawiamy do zastygnięcia polewy. Na koniec układamy na nim świnki.
2. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy i przekrawamy na dwa krążki.
3.Do masy cukrowej dodajemy barwnik, zagniatamy i lepimy świnki.
4.Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody,studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku, dodajemy żelatynę i dokładnie ubijamy.
5. Śmietaną przekładamy krążki, smarujemy również boki tortu.
6. Rurki waflowe przycinamy do wysokości tortu i układamy je wokół tortu. Następnie tort zawiązujemy wstążeczką, żeby rurki nam się ładnie ułożyły.
7.Cukier mieszamy z kakao i niewielką ilością gorącej wody tak żeby powstała gęsta papka, dodajemy masło lub margarynę i chwilę gotujemy na małym ogniu cały czas mieszają. Polewę zdejmujemy z ognia i cały czas mieszamy do połączenia się składników. Gdy polewa będzie gęsta i szklista smarujemy nią wierzch tortu.
8. Tort odstawiamy do zastygnięcia polewy. Na koniec układamy na nim świnki.
marietta
Babeczka35
Weronika91
Babeczka35
Dziękuję.Zwierzaki możesz zrobić różne:)
karola25
Babeczka35
Dziękuję:)