Sposób przygotowania:
Tort szpinakowy z serem zapiekany
Prodiż lub okrągłe naczynie w którym będziesz robić torcik wysmaruj margaryną. Na sam spód polej sos biały i połóż naleśnika.BIAŁY SOS: margarynę połącz z mąką. Jak uzyskasz jednolitą masę, dodaj mleko, pieprz, gałkę muszkatułową. Po zagotowaniu mleka dodaj jaja.SZPINAK: opakowanie szpinaku połącz z cebulą i jajami, Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż.CZERWONY SOS: marchewkę zetrzyj na małych oczkach, połącz z pietruszką startą też na małych oczkach. Wrzuć na gorący olej i przesmaż, dodaj czosnek i koncentrat pomidorowy.Układaj następując - naleśnik, porcja czerwona, naleśnik, porcja zielona, naleśnik. Tak otrzymasz 3 warstwy czerwone i 2 zielone. Każdrazowo "uklep" warstwy aby w miarę je równomiernie rozłożyć. Na górnym naleśniku : zetrzyj ser na gróbych oczach i wszystko polej białym sosem, tak aby spływał z każdej strony równomiernie.Piecz ok 30 min w prodiżu.Jeśli zapiekasz w piekarniku to piecz ok 30 min , góra i dół przez 20 min a na 10 min włącz termoobieg w 180*CSmacznego
cherry
evita0007